Tešlai išsijojame 3 stiklines miltų ir sukapojame su margarinu (arba sviestu). Įdedame 2 kiaušinių trynius, suberiame cukrų, supilame pieną ir įberiame žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkome. Tešlą įdedame į maišelį ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Kol šąla tešla, nulupame kriaušes, supjaustome ketvirčiais, išimame sėklalizdžius ir tada supjaustome skiltelėmis. Supilame į dubenį jogurtą, įmušame 2 kiaušinius ir gerai išmaišome su 2 šaukštais miltų, cukraus pudra bei šaukšteliu vanilinio cukraus. Atšaldyta tešla išklojame kepimo formą ir dedame 20 min. į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Tuomet išimame kepimo formą iš orkaitės, sudedame kriaušių skilteles, supilame pasiruoštą kremą ir kepame apie 35 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus paliekame atvėsti. Prieš patiekiant apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus.
Autorius: Ina
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros
6 vienetai kriaušių
200 gramų margarino (arba sviestas)
2 vienetai kiaušinių (+2 tryniai)
3 stiklinės kvietinių miltų (+ 2 šaukštai)
4 valgomieji šaukštai pieno
180 gramų jogurto (natūralus)
šiek tiek juodojo šokolado (tirpintas)
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai išsijojame 3 stiklines miltų ir sukapojame su margarinu (arba sviestu). Įdedame 2 kiaušinių trynius, suberiame cukrų, supilame pieną ir įberiame žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkome. Tešlą įdedame į maišelį ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Kol šąla tešla, nulupame kriaušes, supjaustome ketvirčiais, išimame sėklalizdžius ir tada supjaustome skiltelėmis. Supilame į dubenį jogurtą, įmušame 2 kiaušinius ir gerai išmaišome su 2 šaukštais miltų, cukraus pudra bei šaukšteliu vanilinio cukraus. Atšaldyta tešla išklojame kepimo formą ir dedame 20 min. į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Tuomet išimame kepimo formą iš orkaitės, sudedame kriaušių skilteles, supilame pasiruoštą kremą ir kepame apie 35 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus paliekame atvėsti. Prieš patiekiant apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus.