INGREDIENTAI:
- 15 vienetų bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas svogūnų (padažui)
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai grietinės (padažui)
- 70 gramų lašinių (padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žalios bulvės sutarkuojamos, įberiama pipirų, druskos, įmušamas kiaušinis ir viskas sumaišoma.
Į skardą dedami taukai ir įkaitinama.
Ant jų 3 - 5 cm storio sluoksniu sukrečiamos tarkuotos bulvės. Paviršius išlyginamas ir skarda dedama į karštą orkaitę.
Kepama apie 1 val., kol paviršius gražiai paruduoja.
Padažo gaminimas. Lašinukai, smulkinti svogūnai apkepami keptuvėje, pridedama grietinės ir išmaišoma. Patiekiama su apkepu.
REKLAMA