Tabulė yra vienas iš populiariausių Libano virtuvės patiekalų, kurį libaniečiai laiko atskiru patiekalu, kai tuo tarpu daugelyje šalių tai laikoma salotomis. Tabulės vardas kilęs iš arabų kalbos žodžio "Taabil" reiškiančio "gardinimą prieskoniais". Šis patiekalas yra neįsivaizduojamas be šviežių pomidorų, bulguro (jį galima pakeisti bolivinėmis balandomis) ir žalumynų. Nors tradicinėje tabulėje pirmuoju smuiku griežia žalumynai - Europoje juos nurungia kruopos. Tad šitame variante ir naudojau daugiau kruopų.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė bulguro
- 0.5 stiklinės avinžirniai
- 1 vienetas raudonosios paprikos
- 1 vienetas agurkų
- 6 vienetai vyšninių pomidorų
- 1 pundelis petražolių
- 4 vienetai krapų
- Užpilui:
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Avinžirnius 12 val. mirkyti vandenyje. Po to virti 2 val. Bulgurą virti apie 5-8 min.
- Bulguro kruopas ir avinžirnius suberti į dubenį. Ten pat suberti ir į 4 dalis supjaustytus pomidoriukus, kubeliais supjaustytą papriką bei agurką. Žalumynus sukapoti ir taip pat suberti į dubenį.
- Atskirame inde sumaišyti aliejų su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Apšlakstyti salotas šiuo mišiniu ir gerai išmaišyti.
REKLAMA