Užmerkite batono riekes piene. Kiaulienos faršą sumaišykite su jautienos faršu, nusunkti bei sumaltu batonu, virtais avižiniais dribsniais, išspaustu česnaku, kiaušiniais bei prieskoniais. Iš gautos masės suformuokite plokščius apvalius kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Svogūną bei pomidorą supjaustykite griežinėliais. Sūrį supjaustykite riekelėmis. Ant kiekvieno apkepto kotletuko paeiliui užtepkite kečupo, dėkite po griežinėlį svogūno, užtepkite majonezo, dėkite po griežinėlį pomidoro, vėl užtepkite majonezo ir galiausiai uždėkite sūrio riekelę. Taip paruoštus kotletukus kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekit šiltus su salotomis bei bulvėmis. Gero apetito!
Autorius: Eugenija
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų (smulkinti)
1 vienetas pomidorų pastos (dideli)
1 vienetas svogūnų (dideli)
300 gramų kiaulės faršo
200 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
3 vienetai batono (riekės)
0.5 stiklinės pieno
šiek tiek majonezo
120 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (mėsai)
0.5 stiklinės avižinių dribsnių (virti)
šiek tiek kečupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užmerkite batono riekes piene. Kiaulienos faršą sumaišykite su jautienos faršu, nusunkti bei sumaltu batonu, virtais avižiniais dribsniais, išspaustu česnaku, kiaušiniais bei prieskoniais. Iš gautos masės suformuokite plokščius apvalius kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Svogūną bei pomidorą supjaustykite griežinėliais. Sūrį supjaustykite riekelėmis. Ant kiekvieno apkepto kotletuko paeiliui užtepkite kečupo, dėkite po griežinėlį svogūno, užtepkite majonezo, dėkite po griežinėlį pomidoro, vėl užtepkite majonezo ir galiausiai uždėkite sūrio riekelę. Taip paruoštus kotletukus kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekit šiltus su salotomis bei bulvėmis. Gero apetito!