Atšildykite tešlą. Kepimo formą ištepkite riebalais ir jos dugną bei kraštus išklokite sluoksniuota tešla. Supjaustykite kubeliais nukaulintą vištieną, žiedeliais svogūną ir trumpai pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kiaušinius išplakite su grietine, pagardinkite druska, pipirais, muskatu, smulkintais čiobreliais ir kmynais. Kepintą paukštieną bei svogūnus sumaišykite su grietinės bei kiaušinių mase, viską sudėkite ant tešlos ir kepkite apie 30 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šiltą. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių (šakelės)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek kmynų
šiek tiek muskato (maltas)
2 vienetai svogūnų
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
200 gramų grietinės
200 gramų vištienos kulšelių (karšo rūkymo)
300 gramų sluoksniuotos tešlos (šaldyta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atšildykite tešlą. Kepimo formą ištepkite riebalais ir jos dugną bei kraštus išklokite sluoksniuota tešla. Supjaustykite kubeliais nukaulintą vištieną, žiedeliais svogūną ir trumpai pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kiaušinius išplakite su grietine, pagardinkite druska, pipirais, muskatu, smulkintais čiobreliais ir kmynais. Kepintą paukštieną bei svogūnus sumaišykite su grietinės bei kiaušinių mase, viską sudėkite ant tešlos ir kepkite apie 30 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šiltą. Skanaus.