INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek petražolių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 0.5 stiklinės sultinio (mėsos)
- 500 gramų grybų (švieži, virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Susmulkintas pakepintas svogūnas sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, patroškinama. Svieste kepinami miltai, kol pagels, atskiedžiami šaltu sultiniu, užvirinama. Sudedami grybai, dar pavirinama, vėliau supilama grietinė, įberiama kapotų petražolių.
Padažas tinka prie įvairių švelnesnio skonio mėsos, kruopų, daržovių, ypač bulvių patiekalų. Aštriems patiekalams šis padažas netinka, nes nustelbia pagrindinio valgio skonį.
REKLAMA