Atvėsus orams, vis dažniau norisi karšto gėrimo. O prie gėrimo ir kažko skanaus. Todėl siūlau pabandyti mano sviestinius sausainius, kurie patiks ir dideliems, ir mažiems. Jų gamyba labai paprasta, todėl puikiai tinka savaitgalio veiklai su vaikais, nes gamybos procesas labai lengvas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 100 gramų migdolų (kapotų)
- 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
- Tešlai:
- 500 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto
- 3 vienetai kiaušinių
- 100 gramų cukraus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą su cukrumi išsukame iki baltumo. Įmušame kiaušinius, suberiame miltus ir užminkome tešlą.
2.Stikline arba formele išpjauname nedidelius paplotėlius, aptepame juos plaktu kiaušiniu bei pabarstome kapotais migdolais (arba cukrumi).
3. Tuomet - Aptepimui išplakame kiaušinį.
- Iškočiojame apie 3-4 milimetrų storio lakštą. Stikline arba formele išpjauname nedidelius paplotėlius aptepame juos plaktu kiaušiniu bei pabarstome kapotais migdolais (arba cukrumi). Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepame 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai apskrus.
PATARIMAI:
•Galima migdolus pakeisti cinamonu, vaniliniu cukrumi, pridėti šokolado gabaliukų arba sėklų.
REKLAMA