• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 0.5 litro pieno
  • 200 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 50 gramų mielių
  • 1 valgomasis šaukštas vanilino

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras
    Aguonos - 300 g
    cukrus - 1 šaukštas
    truputis vanilino
    kiaušinis - 1 vnt.

    Miltai supilami į dubenį. Į pieną supilama cukrus, vanilinas, truputis druskos. Viskas pašildoma, ir ištirpinama. Sviestas ištirpinamas. Mielės užpilamos trupučiu šilto pieno su cukrumi. Pakildinama. Išplakami kiaušiniai. Viskas supilama į miltus. Užminkoma tampri, minkšta tešla. Pastatoma šiltai pakilti. Pakilusią dar porą kartų perminkyti, bus puresnė. Aguonas sumalti, įmušti kiaušinį, įdėti cukrų ir vaniliną. Formuoti iš tešlos lakštą, aptepti aguonomis ir susukti į volelį, dėti į skardą. Palaukti kol gražiai iškils. Aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 170 laipsnių, apie 40 min. Skanaus.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų