INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 1 kilogramas kvietinių miltų
- 0.5 litro pieno
- 200 gramų sviesto (arba margarinas)
- 50 gramų mielių
- 1 valgomasis šaukštas vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdaras
Aguonos - 300 g
cukrus - 1 šaukštas
truputis vanilino
kiaušinis - 1 vnt.
Miltai supilami į dubenį. Į pieną supilama cukrus, vanilinas, truputis druskos. Viskas pašildoma, ir ištirpinama. Sviestas ištirpinamas. Mielės užpilamos trupučiu šilto pieno su cukrumi. Pakildinama. Išplakami kiaušiniai. Viskas supilama į miltus. Užminkoma tampri, minkšta tešla. Pastatoma šiltai pakilti. Pakilusią dar porą kartų perminkyti, bus puresnė. Aguonas sumalti, įmušti kiaušinį, įdėti cukrų ir vaniliną. Formuoti iš tešlos lakštą, aptepti aguonomis ir susukti į volelį, dėti į skardą. Palaukti kol gražiai iškils. Aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 170 laipsnių, apie 40 min. Skanaus.
REKLAMA