Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.
Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio: 1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių. 2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių. 3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.
Padažui: Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.
Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.
Skanaus.
Autorius: Svetlana
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (padažui ir papuošimui)
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
800 gramų jautienos (išpjova)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui ir kepimui)
šiek tiek varškės (grūdėta)
šiek tiek druskos
šiek tiek daržovių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.
Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio: 1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių. 2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių. 3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.
Padažui: Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.
Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.