• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų (padažui ir papuošimui)
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 800 gramų jautienos (išpjova)
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui ir kepimui)
  • šiek tiek varškės (grūdėta)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek daržovių (šviežios)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.

    Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

    Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
    1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
    2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
    3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.

    Padažui:
    Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.

    Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.

    Skanaus.

Autorius: Svetlana

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų (padažui ir papuošimui)
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 800 gramų jautienos (išpjova)
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui ir kepimui)
  • šiek tiek varškės (grūdėta)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek daržovių (šviežios)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.

    Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

    Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
    1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
    2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
    3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.

    Padažui:
    Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.

    Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.

    Skanaus.

Autorius: Svetlana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų