INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 150 gramų cukraus
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
- 1 stiklinė mėlinių (arba kitokios)
- 50 gramų migdolų (malti)
- 3 vienetai obuolių
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 150 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek vandens
- 250 gramų varškės
- 80 gramų sviesto
- 250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pagrindui sviestą ištrinti su miltais ir cukrumi iki trupinių.
Sudėti trynius ir išminkyti, o jeigu tešla per biri, įpilti truputį šalto vandens.
Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Ištraukus iškloti kepimo formą, dėti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 6-7 minutes.
Ištraukus sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstyti cukraus bei cinamono mišiniu, paskleisti uogas, užpilti įdarą ir kepti 160-170 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Išjungus ugnį, palikti orkaitėje atvėsti, tada dėti dar porai valandų į šaldytuvą.
Įdarui varškę, kiaušinius, cukrų ir migdolus išsukti iki vienalytės masės, sudėti maskarponės sūrį ir dar kartą išmaišyti.
Skanaus.
Autorius: http://forelle.blogas.lt