• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai paprastas patiekalas vasaros vakarienei, bet itin sotus ir skanus. Šiame patiekale bazilikai groja pirmu smuiku, būtent jų galima negailėti ir dėti truputėlį daugiau - suteiks nuostabaus skonio.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai vištos filė (virtos)
  • 400 gramų konservuotų pomidorų (trinti)
  • 100 gramų kietojo sūrio
  • 100 gramų filadelfijos kreminio sūrio
  • 100 mililitrų grietinėlės (riebi)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnakų
  • 2 vienetai krapų (šakelės)
  • 1 vienetas laurų lapų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištieną įtrinti bazilikais, pipirai, druska ir palikti pasimarinuoti kambario temperatūroje 40 min.
  2. Sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnakus ir krapus.
  3. Keptuvėje pakaitinti aliejų ir apkepti vištieną. Dėti mėsą į troškinimo indą.
  4. Apkepti česnakus, po minutės krėsti pomidorus, gardinti druska, pipirais bei bazilikais, mesti lauro lapą ir troškinti 15 min.
  5. Išgriebti lauro lapą, supilti grietinėlę, sukrėsti varškės sūrį, suberti pusę kietojo sūrio ir pakaitinti dar 5 min.
  6. Aplieti krūtinėles padažu ir troškinti 30 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tiekti su ryžiais ir salotomis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų