Labai paprastas patiekalas vasaros vakarienei, bet itin sotus ir skanus. Šiame patiekale bazilikai groja pirmu smuiku, būtent jų galima negailėti ir dėti truputėlį daugiau - suteiks nuostabaus skonio.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 6 vienetai vištos filė (virtos)
- 400 gramų konservuotų pomidorų (trinti)
- 100 gramų kietojo sūrio
- 100 gramų filadelfijos kreminio sūrio
- 100 mililitrų grietinėlės (riebi)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnakų
- 2 vienetai krapų (šakelės)
- 1 vienetas laurų lapų
- 0.5 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną įtrinti bazilikais, pipirai, druska ir palikti pasimarinuoti kambario temperatūroje 40 min.
- Sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnakus ir krapus.
- Keptuvėje pakaitinti aliejų ir apkepti vištieną. Dėti mėsą į troškinimo indą.
- Apkepti česnakus, po minutės krėsti pomidorus, gardinti druska, pipirais bei bazilikais, mesti lauro lapą ir troškinti 15 min.
- Išgriebti lauro lapą, supilti grietinėlę, sukrėsti varškės sūrį, suberti pusę kietojo sūrio ir pakaitinti dar 5 min.
- Aplieti krūtinėles padažu ir troškinti 30 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tiekti su ryžiais ir salotomis.
REKLAMA