INGREDIENTAI:
- 1 vienetas antienos (krūtinėlė)
- šiek tiek druskos (jūros, stambi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Anties krūtinėlės odoje padaryti įpjovimus, gana gilius, tačiau stengtis iki mėsos neįpjauti. Įpjovimai turėtų būti apytiksliai kas puse centimetro.
Gerai ištrinti druska, į indą ar lekštę paberti kokį centimetrą druskos, uždėkite krūtinėlę, apiberkite dosniai druska, kad padengtų. Laikykite šaldytuve 24 valandas. Po 24 valandų išėmę krūtinėlę iš druskos gerai ją aptrinkite nuo druskos (kiek gi kartų dar reiks rašyt žodį druska? :), suvyniokite į švarią marlę ir pakabinkite šaldytuve dešimčiai dienų.
Rinkitės pačią didžiausę krūtinėlę kokią galit rasti. Tinka vartoti iki 6 mėnesių, jei laikoma šaldytuve. Labiausiai tinka vartoti prie alaus:) Į sveikatą.
Autorius: Šarūnas dromdrom.com