• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek laurų lapų (maltas)
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 5 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 100 gramų grietinės
  • šiek tiek prieskonių (citrininiai žuvies)
  • šiek tiek baltųjų pipirų
  • 700 gramų strimelių (be galvų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Strimeles labai trumpai pavirti lengvai pasūdytame vandenyje. Tuomet labai gerai atsiskiria kaulai. Iškaulintą žuvį sumalti.

    Bulves, išvirtas pasūdytame vandenyje kartu su puse svogūno ir nedidele morka, sutrinti iki vientisos masės. Virtą svogūną ir morką geriau sutarkuoti tarka. Daržovių masę sumaišyti su žuvies mase, įmušti kiaušinį suberti miltus, krakmolą, nubrauktą šaukštą citrininių žuvies prieskonių, įtrupinti, ar įberti petražolių.

    Apvolioti džiūvėsiuose, apkepti svieste dar įpilti į keptuvę vandens, įdėti šaukštelį grietinės, tų pačių prieskonių ir troškinti apie 20 min. uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies.

    Kol troškinasi kotletai, ruošiami svogūnai. Smulkintus svogūnus apkepti svieste,supilti grietinę, įdėti trupučiuką maltų lauro lapelių, druskos, baltųjų pipirų ir troškinti uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies kol suminkštės. Prieš nukeliant, įberti petražolių ir krapų. Aš naudojau džiovintus, bet labiau tiktų žali. Patiekalą papuošti.

    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek laurų lapų (maltas)
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 5 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 100 gramų grietinės
  • šiek tiek prieskonių (citrininiai žuvies)
  • šiek tiek baltųjų pipirų
  • 700 gramų strimelių (be galvų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Strimeles labai trumpai pavirti lengvai pasūdytame vandenyje. Tuomet labai gerai atsiskiria kaulai. Iškaulintą žuvį sumalti.

    Bulves, išvirtas pasūdytame vandenyje kartu su puse svogūno ir nedidele morka, sutrinti iki vientisos masės. Virtą svogūną ir morką geriau sutarkuoti tarka. Daržovių masę sumaišyti su žuvies mase, įmušti kiaušinį suberti miltus, krakmolą, nubrauktą šaukštą citrininių žuvies prieskonių, įtrupinti, ar įberti petražolių.

    Apvolioti džiūvėsiuose, apkepti svieste dar įpilti į keptuvę vandens, įdėti šaukštelį grietinės, tų pačių prieskonių ir troškinti apie 20 min. uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies.

    Kol troškinasi kotletai, ruošiami svogūnai. Smulkintus svogūnus apkepti svieste,supilti grietinę, įdėti trupučiuką maltų lauro lapelių, druskos, baltųjų pipirų ir troškinti uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies kol suminkštės. Prieš nukeliant, įberti petražolių ir krapų. Aš naudojau džiovintus, bet labiau tiktų žali. Patiekalą papuošti.

    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų