INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 200 gramų kiaulės lašinių
- šiek tiek taukų (riebalų)
- 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 2 vienetai marinuotų agurkų
- šiek tiek druskos
- 1 stiklinė grietinės
- šiek tiek kadagio uogų
- 800 gramų stirnienos (be kaulų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa supjaustoma į 8 gabalus. Kiekvienas jų pamušamas kūjeliu, apibarstomas prieskoniais, apšlakstomas pomidorų padažu, toliau dedama supjaustytų lašiniukų bei kumpio, į vidurį sudedami smulkiai supjaustyti agurkai.
Mėsos muštiniai su įdaru suvyniojami, aprišami siūlais, pavoliojami miltuose, pakepinami riebaluose, pašlakstomi vandeniu ir troškinami ant mažos ugnies uždengtame puode.
Baigiant troškinti pilama grietinė, išmaišyta su likusiais miltais, pagardinama. Tiekiama su virtomis bulvėmis ar makaronais, troškintais burokėliais.
REKLAMA