Bulves supjaustome gabaliukais ir dedame apvirti. Kol bulbytės verda, supjaustome svoguną, česnaką su kumpio kubeliais (pjaustykite didesnius kubelius) ir apkepame keptuvėje, dedame druskytės, mairūno ir petražolių, įlašiname keletą lašiukų sojos.
Išvirus bulbikėm dalį vandens nupilame, kad liktų labai nedaug, tada pilame pieną (ziurint kokio tirstumo mėgstate sriubytę, jei tirščiau - mažiau, jei skysčiau - daugiau pieno), dedame šaukstą gero sviesto, kelis šaukštelius sojos padažo, sutriname bulves ir įmetame vištienos buljoną.
Tada dedame kumpį su svogunais ir patroškiname ant lengvos ugnies dar penkias minutes..
Galite papuošti šviežiais svogūnų laiškais, pipiriukais ir grietine - skanaus!!!
Autorius: Elinda
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
3 česnakų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek kiaulienos kumpio
šiek tiek pieno
šiek tiek sojos padažo (keli lašiukai)
1 valgomasis šaukštas sviesto
šiek tiek sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves supjaustome gabaliukais ir dedame apvirti. Kol bulbytės verda, supjaustome svoguną, česnaką su kumpio kubeliais (pjaustykite didesnius kubelius) ir apkepame keptuvėje, dedame druskytės, mairūno ir petražolių, įlašiname keletą lašiukų sojos.
Išvirus bulbikėm dalį vandens nupilame, kad liktų labai nedaug, tada pilame pieną (ziurint kokio tirstumo mėgstate sriubytę, jei tirščiau - mažiau, jei skysčiau - daugiau pieno), dedame šaukstą gero sviesto, kelis šaukštelius sojos padažo, sutriname bulves ir įmetame vištienos buljoną.
Tada dedame kumpį su svogunais ir patroškiname ant lengvos ugnies dar penkias minutes..
Galite papuošti šviežiais svogūnų laiškais, pipiriukais ir grietine - skanaus!!!