INGREDIENTAI:
- 1 vienetas baklažanų
- šiek tiek bazilikų
- šiek tiek česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai paprikų
- šiek tiek petražolių
- 3 vienetai pomidorų pastos
- 100 gramų ryžių
- 2 vienetai svogūnų
- 700 gramų jautienos
- 4 vienetai čili pipirų (pipiriukai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Jautieną supjaustyti mažais gabaliukais, kepinti kol išgaruos vanduo.
2. Imti didesnį puodą, įpilti vandens (beveik 2 trečdalius), sudėti mėsą, druskos ir virti.
3. Kol mėsa verda supjaustyti daržoves (be česnakų), troškinti keptuvėje ant aliejaus.
4. Mėsai pavirus apie 10-15min, pilam ryžius ir vis pamaišome. Kai užverda, dėti troškintas daržoves ir virti, kol mėsa ir ryžiai bus minkšti.
5. Sudėti nuluptus pomidorų gabaliukus, palaukti kol užvirs, bebaigiant virti - išspausti česnaką (dvi dideles galvutes). Gausiai užberti smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, uždengti dangtį, palaikyti apie 15min.
REKLAMA