INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 600 gramų kiaulienos smegenų
- 600 gramų šparagų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Padažui papildomai reikės: 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 kiaušinių tryniai, 3 šaukštai grietinės, truputį pieno.
Šparagai supjaustomi 2—3 cm gabalėliais ir apverdami cukrumi bei druska pagardintame vandenyje. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje (be plėvių), dedamos į verdantį vandenį ir 5 min. paverdamos. Vėliau išgriebiamos, suskirstomos į smulkesnes dalis ir dedamos sluoksniuojant su virtais šparagais į riebalais pateptą keptuvą.
Padažui miltai pakepinami svieste, atskiedžiami pienu ir 5 min. pavirinama. Tada supilama grietinė, sumaišyta su kiaušinių tryniais. Viskas pakaitinama, bet neužvirinama. Šiuo padažu užpilami šparagai su smegenėlėmis, užbarstoma džiūvėsėlių, pašlakstoma sviestu ir 30 min. kepama orkaitėje.
REKLAMA