Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 2 min. Alyvuogių aliejuje pakepinti svogūno pusžiedžius ir supjaustytus grybus su salierų gabaliukais. Vėliau sudėti pupeles ir dar pakepinti 1 min. Sudėti pakepintas daržoves į salotinę ir sumaišyti su supjaustytais pomidorais. Užpilas: sumaišyti aliejų, actą, sojos padažą, vyną, išspaustą česnaką. Apšlakstyti salotas užpilu ir apibarstyti sezamu.
Autorius: Ineta
INGREDIENTAI:
2 česnakų
5 vienetai pomidorų pastos (džiovinti)
1 vienetas salierų (stiebas)
2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
1 vienetas svogūnų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis acto (obuolių)
2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno
1 arbatinis šaukštelis sojos padažo
100 gramų pievagrybių
2 valgomieji šaukštai aliejaus
300 gramų sparaginių pupelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 2 min. Alyvuogių aliejuje pakepinti svogūno pusžiedžius ir supjaustytus grybus su salierų gabaliukais. Vėliau sudėti pupeles ir dar pakepinti 1 min. Sudėti pakepintas daržoves į salotinę ir sumaišyti su supjaustytais pomidorais. Užpilas: sumaišyti aliejų, actą, sojos padažą, vyną, išspaustą česnaką. Apšlakstyti salotas užpilu ir apibarstyti sezamu.