INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai paprikų
- 100 gramų kiaulės lašinių (neriebūs)
- 2 valgomieji šaukštai acto
- 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno
- šiek tiek druskos
- 500 gramų sparaginių pupelių
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupelių ankštys susmulkinamos, truputį apvirinamos pasūdytame vandenyje ir išgriebiamos į graibštą. Plonais griežinėliais supjaustyti lašiniukai paspirginami, kol truputį parunda. Tuomet kepimo riebalai sumaišomi su actu, garstyčiomis, cukrumi, pipirais ir raudonuoju vynu. Dvi smulkiai supjaustytos paprikų ankštys patroškinamos, kol suminkštėja, ir sumaišomos su pupelėmis. Prie šio valgio paduodami paspirginti lašiniukai ir kmynais apibarstytos bulvės.
REKLAMA