Užkaiskite didelį prikaistuvį su vandeniu, o kai užvirs, pasūdykite ir virkite spageti. Kol spageti virs, nupilkite pomidorus, nulupkite, perpjaukite pusiau išspauskite kiek įmanoma daugiau sėklų, stambiai sukapokite ir sudėkite į dubenį. Susmulkinkite česnako skiltelę ir bazilikus, suberkite į dubenį su pomidorais, pagardinkite druska ir pipirais (pasūdyti bazilikai išlaikys ryškiai žalią spalvą). Supilkite šviežiai išspaustas citrinos sultis bei aliejų ir gerai išmaišykite. Nusunkite spageti ir sudėkite į pakaitintą serviravimo indą. Apipilkite padažu, išmaišykite. Patiekite karštus
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų (šviežias)
1 vienetas citrinų
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai sumalti)
750 gramų pomidorų pastos
125 mililitrai alyvuogių aliejaus
500 gramų spagečių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užkaiskite didelį prikaistuvį su vandeniu, o kai užvirs, pasūdykite ir virkite spageti. Kol spageti virs, nupilkite pomidorus, nulupkite, perpjaukite pusiau išspauskite kiek įmanoma daugiau sėklų, stambiai sukapokite ir sudėkite į dubenį. Susmulkinkite česnako skiltelę ir bazilikus, suberkite į dubenį su pomidorais, pagardinkite druska ir pipirais (pasūdyti bazilikai išlaikys ryškiai žalią spalvą). Supilkite šviežiai išspaustas citrinos sultis bei aliejų ir gerai išmaišykite. Nusunkite spageti ir sudėkite į pakaitintą serviravimo indą. Apipilkite padažu, išmaišykite. Patiekite karštus