Užkaisti nuplautas bulves virti. Morkas, svogūnus, česnaką, dešreles, kalafiorus apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos bei cukraus. Išimti tris bulves ir atidėti, likusias bulves sutrinti kaip bulvių košę, tada užpilti sultiniu iki norimo tirštumo ir sudėti akepintus produktus bei pjaustytas bulves. Troškinti apie 10 min ant lėtos ugnies, į pabaigą įdėti sviestuko, krapų, porų. Nuėmus nuo ugnies, užpilti pienuku. Skanaus!
Autorius: elinda
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių
2 česnakų
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
3 vienetai dešrelių (medžiotojų)
100 mililitrų pieno
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek sultinio
200 gramų žiedinių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užkaisti nuplautas bulves virti. Morkas, svogūnus, česnaką, dešreles, kalafiorus apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos bei cukraus. Išimti tris bulves ir atidėti, likusias bulves sutrinti kaip bulvių košę, tada užpilti sultiniu iki norimo tirštumo ir sudėti akepintus produktus bei pjaustytas bulves. Troškinti apie 10 min ant lėtos ugnies, į pabaigą įdėti sviestuko, krapų, porų. Nuėmus nuo ugnies, užpilti pienuku. Skanaus!