INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus (rudais, šokoladiniam pudingui)
- 190 gramų cukraus (rudasis, šokoladiniam įdarui)
- 3 valgomieji šaukštai kakavos (šokoladiniam pudingui)
- 50 mililitrų kavos (espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui)
- 2 valgomieji šaukštai kavos (tirpi, šokoladiniam įdarui)
- 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų, šokoladiniam pudingui)
- 6 vienetai kiaušinių (šokoladiniam įdarui)
- 4 vienetai kiaušinių (tryniai, šokoladiniam pudingui)
- 500 mililitrų pieno (šokoladiniam pudingui)
- 430 gramų sausainių (šokoladiniai, torto pagrindui)
- 100 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam įdarui)
- 90 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam pudingui)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam įdarui)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam pudingui)
- 100 gramų sviesto (šokoladiniam įdarui)
- 3 valgomieji šaukštai sviesto (šokoladiniam pudingui)
- 125 gramai sviesto (torto pagrindui)
- 1 valgomasis šaukštas romo (tamsus, šokoladiniam įdarui)
- 20 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam įdarui)
- 10 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam pudingui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.
Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų.
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!
Autorius: Jūratė Mlečkienė