Į vidutinio dydžio puodą įpilame vandens ir užviriname. Liepsną sumažiname. Į mažesnį metalinį indą įdedame trynius, suberiame cukrų, kakavą, atsargiai išmaišome šakute, paskui iš lėto įstatome indą į puodą su vandeniu virš garų. Suplakame kremą plakikliu didžiausiais apsisukimais į purią masę (3-5 min.). Plakdamos po truputį mažomis porcijomis pilame vyno. Tai darant visą laiką maišome kremą, kad vynas nenutekėtų į dugną, o ant indo sienelių nenusėstų tryniai ir nesudarytų gumuliukų. Plakant vanduo neturi virti. Kremą plakame tol, kol bus toks tirštas, kad nekris iš šaukšto (apie 10 min.). Indą išimame, truputį ataušiname, perdedame į gražų dubenį, papuošiame ir pabarstome miltiniu cukrumi. Iškart patiekiame.
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus pudros
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
25 gramai kakavos (milteliai)
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
100 mililitrų baltojo vyno
šiek tiek juodojo šokolado (drožlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į vidutinio dydžio puodą įpilame vandens ir užviriname. Liepsną sumažiname. Į mažesnį metalinį indą įdedame trynius, suberiame cukrų, kakavą, atsargiai išmaišome šakute, paskui iš lėto įstatome indą į puodą su vandeniu virš garų. Suplakame kremą plakikliu didžiausiais apsisukimais į purią masę (3-5 min.). Plakdamos po truputį mažomis porcijomis pilame vyno. Tai darant visą laiką maišome kremą, kad vynas nenutekėtų į dugną, o ant indo sienelių nenusėstų tryniai ir nesudarytų gumuliukų. Plakant vanduo neturi virti. Kremą plakame tol, kol bus toks tirštas, kad nekris iš šaukšto (apie 10 min.). Indą išimame, truputį ataušiname, perdedame į gražų dubenį, papuošiame ir pabarstome miltiniu cukrumi. Iškart patiekiame.