Ištirpiname garų vonelėje šokoladą. Formeles ištepame iš vidaus šokoladu ir dedame į šaldiklį 30 min. Grietinėlę išplakame su maskarpone sūriu, baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Šią masė padaliname į dvi dalis. Į vieną iš jų įmaišome kakavą. Į abi dalis įmaišome ištirpintą želatiną (po 30 ml į kiekvieną). Į formeles dedame kakavinės masės, o po to ant viršaus baltąją masę (arba atvirkščiai). Dedame į šaldytuvą 5-6 valandoms.
Autorius: Toma
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
3 arbatiniai šaukšteliai kakavos
60 mililitrų vandens
200 mililitrų grietinėlės (33-35 proc. riebumo)
200 gramų juodojo šokolado
1 arbatinis šaukštelis želatinos
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpiname garų vonelėje šokoladą. Formeles ištepame iš vidaus šokoladu ir dedame į šaldiklį 30 min. Grietinėlę išplakame su maskarpone sūriu, baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Šią masė padaliname į dvi dalis. Į vieną iš jų įmaišome kakavą. Į abi dalis įmaišome ištirpintą želatiną (po 30 ml į kiekvieną). Į formeles dedame kakavinės masės, o po to ant viršaus baltąją masę (arba atvirkščiai). Dedame į šaldytuvą 5-6 valandoms.