300 gramų pieniško šokolado (su smulkintais riešutais)
300 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilino
1 stiklinė pasukų (geriausia vyšnių arba aviečių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą, kiaušinius, cukrų ir vaniliną ištirpinti karšto vandens vonelėje, labai gerai išmaišyti medine mentele. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius, supilti pasukas, susmulkinti šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Masę supilti į gerai sviestu išteptą formą, kepti 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. P.S. Keksas gana saldus ir sotus :-). Labai tiktų daryti vyšnių arba aviečių uogienės pertepimą. Susmulkinti šokoladą - reiškia mažą šokolado plytelę padalyti į maždaug tris dalis. Skanaus!
Autorius: asta
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės kakavos
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
300 gramų pieniško šokolado (su smulkintais riešutais)
300 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilino
1 stiklinė pasukų (geriausia vyšnių arba aviečių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą, kiaušinius, cukrų ir vaniliną ištirpinti karšto vandens vonelėje, labai gerai išmaišyti medine mentele. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius, supilti pasukas, susmulkinti šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Masę supilti į gerai sviestu išteptą formą, kepti 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. P.S. Keksas gana saldus ir sotus :-). Labai tiktų daryti vyšnių arba aviečių uogienės pertepimą. Susmulkinti šokoladą - reiškia mažą šokolado plytelę padalyti į maždaug tris dalis. Skanaus!