Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Suberti miltų mišinį ir šokoladą į sviesto masę ir išminkyti tešlą. Tešlą palaikyti šaldytuve 2 val. Išminkyti tešlą 0,5 cm storio ir formelėmis išspausti sausainius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Gatavus sausainius sudėti ant grotelių ir atvėsinti. Glazūra: apelsino sultis gerai išmaišyti su cukraus pudra. Šia glazūra padengti sausainius ir palaukti, kol glazūra išdžius.
Autorius: Renata K.
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
100 gramų cukraus pudros (glazūrai)
125 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (glazūrai)
100 gramų juodojo šokolado
šiek tiek druskos
125 gramai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Suberti miltų mišinį ir šokoladą į sviesto masę ir išminkyti tešlą. Tešlą palaikyti šaldytuve 2 val. Išminkyti tešlą 0,5 cm storio ir formelėmis išspausti sausainius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Gatavus sausainius sudėti ant grotelių ir atvėsinti. Glazūra: apelsino sultis gerai išmaišyti su cukraus pudra. Šia glazūra padengti sausainius ir palaukti, kol glazūra išdžius.