1) Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Aliejumi ištepkite 20x20 cm (8x8 inches) skardą ir ištieskite ją kepimo popieriumi. Padėkite į šoną.
2) Dideliame inde sutrinkite sviestą bei cukrų. Pridėkite kiaušinių, vanilės, kavos ir maišykite iki to, kol visa tai sueis į vientisą masę. Į mišinį supilkite tirpintą šokoladą (atvėsusį). Išmaišykite. Įdėkite likusius ingredientus (miltus, kakavą, druską) ir maišykite tol, kol nebematysite miltų. Bet nepermaišykite.
4) Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite apie 35-45 min.
5) Ištraukę pyragėlius palikite juos atvėsti skardoje 5 min. Tada išimkite ir palikite atvėsti pilnai. Supjaustykite pyragėlius kvadratėliais (tūrėtų išeit 16). SKANAUS. :)
Autorius: Judita
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos
2 valgomieji šaukštai kavos (šalta)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės
2 vienetai kiaušinių (dideli)
85 gramai kvietinių miltų
200 gramų juodojo šokolado (pusaldis, tirpintas)
šiek tiek druskos
140 gramų sviesto (nesūdytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1) Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Aliejumi ištepkite 20x20 cm (8x8 inches) skardą ir ištieskite ją kepimo popieriumi. Padėkite į šoną.
2) Dideliame inde sutrinkite sviestą bei cukrų. Pridėkite kiaušinių, vanilės, kavos ir maišykite iki to, kol visa tai sueis į vientisą masę. Į mišinį supilkite tirpintą šokoladą (atvėsusį). Išmaišykite. Įdėkite likusius ingredientus (miltus, kakavą, druską) ir maišykite tol, kol nebematysite miltų. Bet nepermaišykite.
4) Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite apie 35-45 min.
5) Ištraukę pyragėlius palikite juos atvėsti skardoje 5 min. Tada išimkite ir palikite atvėsti pilnai. Supjaustykite pyragėlius kvadratėliais (tūrėtų išeit 16). SKANAUS. :)