INGREDIENTAI:
- 200 gramų cukraus pudros
- 100 gramų graikinių riešutų (susmulkinti)
- 50 gramų kakavos
- 2 vienetai kiaušinių
- 50 gramų kvietinių miltų
- 100 gramų sviesto (arba margarinas)
- 50 gramų razinų (be kauliukų)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- šiek tiek vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti sviestą, suberti bei gerai išmaišyti kakavą, nukelti nuo ugnies.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Supilti sviesto ir kakavos mišinį, išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius, pridėti truputį vanilino. Pridėti susmulkintus riešutus bei razinas.
Išmaišytą tešlą supilti į nedidelę (apie 20x20 centimetrų) išteptą sviestu kepimo formą ir apie 30 minučių kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepus ištraukti, atvėsinti, išimti iš kepimo formos ir supjaustyti maždaug 2x2 centimetrų gabaliukais.
REKLAMA