Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos. Sviestas bei margarinas gerai išsukami su cukrumi. Sudedama vanilė, kiaušinis ir išmaišoma. Sudedama melasa bei su kakava, soda ir druska sumaišyti miltai. Gerai išminkoma vientisa tešla. Iš tešlos formuojami maži kamuoliukai, jie apvoliojami cukruje ir paspaudžiami, kad gautųsi apvalūs sausainiai. Sausainiai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 8-10 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Vida
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
5 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
1/4 stiklinės margarino
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 stiklinės sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos. Sviestas bei margarinas gerai išsukami su cukrumi. Sudedama vanilė, kiaušinis ir išmaišoma. Sudedama melasa bei su kakava, soda ir druska sumaišyti miltai. Gerai išminkoma vientisa tešla. Iš tešlos formuojami maži kamuoliukai, jie apvoliojami cukruje ir paspaudžiami, kad gautųsi apvalūs sausainiai. Sausainiai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 8-10 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.