1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai)
100 gramų juodojo šokolado
1 valgomasis šaukštas likerio (šokolado)
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
1 sauja riešutų (be odelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Keksiukų kepimo formeles ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Ištirpinti sviestą. Jį išmaišyti su cukrumi. Išplakti kiaušinius su soda. Viską sumaišyti kartu su kakavos milteliais, ištirpintu šokoladu, vanilės esencija, likeriu, žiupsneliu druskos, miltais ir riešutais. Riešutus, prieš dedant, sukapokite.
Išmaišytą tešlą supilstome į paruoštas keksiukų formeles. Kepame apie 30 minučių.
Autorius: Nadiežda
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
5 lašai vanilės
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai)
100 gramų juodojo šokolado
1 valgomasis šaukštas likerio (šokolado)
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
1 sauja riešutų (be odelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Keksiukų kepimo formeles ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Ištirpinti sviestą. Jį išmaišyti su cukrumi. Išplakti kiaušinius su soda. Viską sumaišyti kartu su kakavos milteliais, ištirpintu šokoladu, vanilės esencija, likeriu, žiupsneliu druskos, miltais ir riešutais. Riešutus, prieš dedant, sukapokite.
Išmaišytą tešlą supilstome į paruoštas keksiukų formeles. Kepame apie 30 minučių.