Pirmiausiai nuplauti razinas ir užpilti vandeniu arba konjaku. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti puode virš ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Maišant įmušti po vieną kiaušinį, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturi būti nei labai kieta, nei skysta. Kad įsitikintumėte, ar gerą tešlą padarėte, pakabinkite tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Baigiant kepti keksiukai viršūnėlėse turi „susprogti“, t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio „krateris“. Iškepus palikti juos atvėsti orkaitėje, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra. Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus keksiukų viduje „ištrykšta“ išsilydęs šokoladas. Šie keksiukai tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui bei juos pasigaminti yra, išties, nesunku, o reikalingų produktų visada turės kiekviena šeimininkė. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
50 gramų kakavos
50 gramų krakmolo
4 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
100 gramų juodojo šokolado (Karališkas)
150 gramų sviesto
100 gramų razinų
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
40 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausiai nuplauti razinas ir užpilti vandeniu arba konjaku. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti puode virš ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Maišant įmušti po vieną kiaušinį, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturi būti nei labai kieta, nei skysta. Kad įsitikintumėte, ar gerą tešlą padarėte, pakabinkite tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Baigiant kepti keksiukai viršūnėlėse turi „susprogti“, t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio „krateris“. Iškepus palikti juos atvėsti orkaitėje, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra. Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus keksiukų viduje „ištrykšta“ išsilydęs šokoladas. Šie keksiukai tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui bei juos pasigaminti yra, išties, nesunku, o reikalingų produktų visada turės kiekviena šeimininkė. Skanaus!