Sausainiai smulkiai sulaužome ir sumaišome su tirpintu sviestu. Gauta mase išklojame formos apačią ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžios masės, sudėkite susmulkintą maskarponės sūrį ir viską gerai išmaišykite. Sušalus tartos pagrindui sudėkite ant jos pasigamintą maskarponės sūrio ir grietinėlės masę, o ant viršaus išdėliokite avietes. Paruoštą tartą padėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Patiekite šaltą. Skanaus!
Autorius: Lauryna
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aviečių
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
200 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo)
350 gramų sausainių (šokoladiniai)
60 gramų sviesto
250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainiai smulkiai sulaužome ir sumaišome su tirpintu sviestu. Gauta mase išklojame formos apačią ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžios masės, sudėkite susmulkintą maskarponės sūrį ir viską gerai išmaišykite. Sušalus tartos pagrindui sudėkite ant jos pasigamintą maskarponės sūrio ir grietinėlės masę, o ant viršaus išdėliokite avietes. Paruoštą tartą padėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Patiekite šaltą. Skanaus!