Sujos pupeles nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Kitą dieną pupeles nusunkti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu, pasūdyti ir virti apie 2 val., kol suminkštės. Morkas nuskusti ir sutarkuoti. Susmulkinti saliero stiebus bei porą. Pupelėms išvirus, supilti sultinį, sudėti morkas, porą, salierą ir virti apie 10 min. Tuomet sudėti perlines kruopas ir virti, kol jos suminkštės. Galiausiai paskaninti druska bei pipirais, sudėti petražoles, grietinėlę, krapus, išmaišyti ir patiekti.
Autorius: Justina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
2 vienetai morkų
2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
1 vienetas porų
1 stiklinė pupelių (sojos)
3 vienetai salierų (stiebai)
5 valgomieji šaukštai perlinių kruopų
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
1 litras sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sujos pupeles nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Kitą dieną pupeles nusunkti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu, pasūdyti ir virti apie 2 val., kol suminkštės. Morkas nuskusti ir sutarkuoti. Susmulkinti saliero stiebus bei porą. Pupelėms išvirus, supilti sultinį, sudėti morkas, porą, salierą ir virti apie 10 min. Tuomet sudėti perlines kruopas ir virti, kol jos suminkštės. Galiausiai paskaninti druska bei pipirais, sudėti petražoles, grietinėlę, krapus, išmaišyti ir patiekti.