Labai švelnaus vanilės skonio pyragėliai, kurie tiesiog prašosi suvalgomi. O vėsiam pavasario vakarui - tai puiki užkanda prie arbatos ir gero filmo ar knygos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
- 2 vienetai kiaušinis
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų
- 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Varškę gerai sutrinti su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei vienu kiaušiniu iki vientisos masės.
- Vieną kiaušinį išplakti.
- Kiekvieną tešlos lapelį perpjauti per pusę, kad gautųsi du kvadratai. Įpjauti palei visus jų kampus, kad atskirti prie kiekvieno kampelio 7 - 8 mm pločio juosteles. Neatskirti jų visiškai - centre jos turi jungtis su pagrindu. Pakelti priešingų kampelių juosteles ir jas sulipdyti per vidurį kiaušinio plakiniu. Į duobutes pridėti įdaro, patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis.
- Dėti pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
REKLAMA