Iš viso gaunasi 5 10 cm skersmens pyragaičiai. Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Obuolių skilteles viename dubenyje sumaišome su trintomis avietėmis, citrinų sultimis, cukrumi, cinamonu bei krakmolu. Tešlą iškočiojame į 3-5 mm storio lakštą ir supjaustome į 10 10 cm skersmens apskritimų. 5 apskritimuose išpjauname rombo formos skylutes. Ant neskylėtų apskritimų sudedame vaisių įdarą, užklojame skylėtais apskritimais ir suklijuojame tešlos kraštelius. Sudedame pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir aptepame sviestu bei apibarstome ruduoju cukrumi. Kepame apie 25 min. 210 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Silvija
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aviečių (šaldytos/šviežios)
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
2 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek cukraus (rudasis)
1 arbatinis šaukštelis krakmolo (bulvių)
2 vienetai obuolių
1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas)
500 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš viso gaunasi 5 10 cm skersmens pyragaičiai. Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Obuolių skilteles viename dubenyje sumaišome su trintomis avietėmis, citrinų sultimis, cukrumi, cinamonu bei krakmolu. Tešlą iškočiojame į 3-5 mm storio lakštą ir supjaustome į 10 10 cm skersmens apskritimų. 5 apskritimuose išpjauname rombo formos skylutes. Ant neskylėtų apskritimų sudedame vaisių įdarą, užklojame skylėtais apskritimais ir suklijuojame tešlos kraštelius. Sudedame pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir aptepame sviestu bei apibarstome ruduoju cukrumi. Kepame apie 25 min. 210 laipsnių temperatūroje. Skanaus.