INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 4 vienetai kiaušinių
- šiek tiek kvietinių miltų (pagal poreikį)
- 320 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek druskos (žiupsnelis)
- šiek tiek aliejaus (virimui)
- 250 gramų grietinės (30% riebumo)
- 500 gramų maskarponės sūrio
- 50 mililitrų likerio "poéma creme"
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešla: suplakame kiaušinius su grietine ir druska, dedame miltus ir minkome tešlą kol galime kočioti. Plonai iškočiojame, supjaustome norima forma ir subadome šakute. Gerai įkaitiname aliejų ir verdame tešlainius, kol gražiai pagelsta. Tuomet nusausiname riebalų perteklių.
Kremas: plakame grietinėlę (250 ml) su cukrumi, vėliau įdedame vanilės lazdelės sėklas , išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.
Padažo ingredientus (likerį, juodąjį šokoladą ir 70 ml grietinėlės) sudedame į puodą ir kaitiname, kol ištirpsta šokoladas ir gaunasi vientisa masė.
Viliojančio saldumo!
REKLAMA