Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis. Sviestą iš šaldytuvo supjaustome kuo plonesnėmis riekelėmis. Sumaišome miltus, cukrų ir manų kruopas. Šį sausą mišinį padaliname į 2 dalis. Kepimo skardą sutepame aliejumi ir pabarstome miltais. O dabar paeiliui sluoksniuojame: obuoliai, sausi sumaišyti birieji ingredientai, sviesto riekelės (būtina jas sudėti taip, kad nesimatytų kas po sviestu - tarpeliai turi būti minimalūs) ir taip kol sunaudojame visus ingredientus. Pyragą pašauname į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį, kad sviesto ir obuolių kiekis priklauso ir nuo skardos dydžio, bet 1 pakelio sviesto turėtų užtekti imant vidutinio dydžio skardą. Karštas pyragas valgomas su ledais, jį galima pakartotinai šildyti mikrobangų krosnelėje (apie 1 minutę) arba valgyti šaltą. Šis pyragas yra šlapias. Taip pat pabrėžiu, kad nereikia nei pieno, nei vandens. Jei iškepus pyragą jis pasirodys jums per riebus, tai valgykit jį kitą dieną - skonis bus visai kitoks. Skanaus!
Autorius: DarkSecret
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
6 vienetai obuolių (dideli)
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė manų kruopų
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis. Sviestą iš šaldytuvo supjaustome kuo plonesnėmis riekelėmis. Sumaišome miltus, cukrų ir manų kruopas. Šį sausą mišinį padaliname į 2 dalis. Kepimo skardą sutepame aliejumi ir pabarstome miltais. O dabar paeiliui sluoksniuojame: obuoliai, sausi sumaišyti birieji ingredientai, sviesto riekelės (būtina jas sudėti taip, kad nesimatytų kas po sviestu - tarpeliai turi būti minimalūs) ir taip kol sunaudojame visus ingredientus. Pyragą pašauname į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį, kad sviesto ir obuolių kiekis priklauso ir nuo skardos dydžio, bet 1 pakelio sviesto turėtų užtekti imant vidutinio dydžio skardą. Karštas pyragas valgomas su ledais, jį galima pakartotinai šildyti mikrobangų krosnelėje (apie 1 minutę) arba valgyti šaltą. Šis pyragas yra šlapias. Taip pat pabrėžiu, kad nereikia nei pieno, nei vandens. Jei iškepus pyragą jis pasirodys jums per riebus, tai valgykit jį kitą dieną - skonis bus visai kitoks. Skanaus!