INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis aguonų
- 200 gramų bulvių
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 20 gramų taukų (riebalų)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuskustas bulves stambiai supjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu, pusiau išvirti. Vandenį nupilti atskirai, bulvėse padaryti kelis įdubimus, suberti į juos miltus, įpilti maždaug pusę nupilto vandens. Uždengti dangčiu, virti ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių.
Vandenį nupilti, bulves sutrinti, pasūdyti. Ištirpintuose taukuose pamirkytu šaukšteliu kabinti gabaliukus bulvių masės, sudėti į lėkštę, aplieti ištirpintais taukais (vietoj taukų galima naudoti sviestą).
Apibarstyti cukrumi ir maltomis aguonomis (arba tarkuotu sūriu, varške).
REKLAMA