šiek tiek vaisių (džiovinti (aguonos, razinos, smulkinti riešutai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su druska. Beriame miltus ir išminkome tešlą.
Darome mažus rutuliukus. Tešlos gabaliuką voliojam ant lentutės ir supjaustome. Kepame įkaitintame aliejuje.
Cukrų, medų ir vandenį viriname, kol virinio lašas, įlašinus į stiklinę su vandeniu, neišsileidžia, o sustingęs nugrimzta. Tada dedam truputį citrinos rūgšties, sudedame džiovintus vaisius, riešutus ir gerai išmaišome. Masę pilame ant rutuliukų.
Tortą išklojam maistine plėvele, supilam skruzdėlyno masę ir stipriai paspaudžiame.
Laikome šaldytuve kelias valandas, kad atvėstų ir sustingtų. Išimame iš formos, nuimame plėvelę ir patiekiame.
Autorius: Irena-anirtic
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės medaus
200 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek citrinos rūgšties
šiek tiek riešutų (ar/ir saulėgrąžos)
šiek tiek vaisių (džiovinti (aguonos, razinos, smulkinti riešutai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su druska. Beriame miltus ir išminkome tešlą.
Darome mažus rutuliukus. Tešlos gabaliuką voliojam ant lentutės ir supjaustome. Kepame įkaitintame aliejuje.
Cukrų, medų ir vandenį viriname, kol virinio lašas, įlašinus į stiklinę su vandeniu, neišsileidžia, o sustingęs nugrimzta. Tada dedam truputį citrinos rūgšties, sudedame džiovintus vaisius, riešutus ir gerai išmaišome. Masę pilame ant rutuliukų.
Tortą išklojam maistine plėvele, supilam skruzdėlyno masę ir stipriai paspaudžiame.
Laikome šaldytuve kelias valandas, kad atvėstų ir sustingtų. Išimame iš formos, nuimame plėvelę ir patiekiame.