Iš mielių, cukraus ir pieno paruošti masę ir palaikyti keletą minučių, kad pakiltų. Miltus sumaišyti su žiupsneliu druskos, pilti į tešlą, dėti sviestą ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 15min. Laikyti, kad pakiltų. Paskui dar gerai išminkyti ir iškočioti apskritimą.
Tešlą dėti ant riebalais išteptos skardos.
Supjaustyti jautienos filė plonais griežinėliais ir dėti ant tešlos. Pomidorus nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sluosnioti ant tešlos, su pievagrybiais, paprika. Baigiant sluosnioti ant viršaus barstyti pipirus, supjaustyta česnaką, sutarkuotą sūrį.
Dėti į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių temper., ir kepti apie 30 min.
SKANAUS!
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 vienetas česnakų
50 gramų paprikų
1 vienetas pomidorų pastos
100 gramų jautienos (rūkyta filė)
125 gramai kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai pieno
100 gramų pievagrybių
20 gramų jelapenų
1 vienetas pieno
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
10 gramų mielių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš mielių, cukraus ir pieno paruošti masę ir palaikyti keletą minučių, kad pakiltų. Miltus sumaišyti su žiupsneliu druskos, pilti į tešlą, dėti sviestą ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 15min. Laikyti, kad pakiltų. Paskui dar gerai išminkyti ir iškočioti apskritimą.
Tešlą dėti ant riebalais išteptos skardos.
Supjaustyti jautienos filė plonais griežinėliais ir dėti ant tešlos. Pomidorus nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sluosnioti ant tešlos, su pievagrybiais, paprika. Baigiant sluosnioti ant viršaus barstyti pipirus, supjaustyta česnaką, sutarkuotą sūrį.
Dėti į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių temper., ir kepti apie 30 min.