Virtą vištieną supjaustyti smulkiais gabaliukais. Svogūnus taip pat supjaustyti smulkiai. Į keptuvę sudėti pakepinimui svogūnus,kaip pagels, tada vištieną suberti. Pakepinti 5 min. ir ant viršaus užberti smulkintas daržoves (morkas,gali būti įvairūs kalafijorai ir kt., netiks tik žirneliai, šparaginės pupelės, kukurūzai, na bet pagal skonį). Tuomet viską patroškinti kokias 15-20 min ant silpnos ugnies ir įdėti kelis šaukštus grietinės, įlašinti kelis lašus citrinos rūgštelės, įberti druskos, pipirų, krapų, paprikos prieskonių. Galima pateikti su bulvytėmis fri,keptomis bulvėmis, ryžiais, taip pat tinka mėlynasis svogūnas su aisbergo salotom. Skanaus!
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
3 vienetai svogūnų
1 vienetas vištos filė
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (Vegeta)
šiek tiek prieskonių (vištienos)
1 vienetas daržovių (šaldytos, pakeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virtą vištieną supjaustyti smulkiais gabaliukais. Svogūnus taip pat supjaustyti smulkiai. Į keptuvę sudėti pakepinimui svogūnus,kaip pagels, tada vištieną suberti. Pakepinti 5 min. ir ant viršaus užberti smulkintas daržoves (morkas,gali būti įvairūs kalafijorai ir kt., netiks tik žirneliai, šparaginės pupelės, kukurūzai, na bet pagal skonį). Tuomet viską patroškinti kokias 15-20 min ant silpnos ugnies ir įdėti kelis šaukštus grietinės, įlašinti kelis lašus citrinos rūgštelės, įberti druskos, pipirų, krapų, paprikos prieskonių. Galima pateikti su bulvytėmis fri,keptomis bulvėmis, ryžiais, taip pat tinka mėlynasis svogūnas su aisbergo salotom. Skanaus!