Pakepinkite susmulkintus svogūnus puode su aliejumi. Suberkite į puodą paprikos miltelius, pipirus, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, supilkite vyno actą, susmulkintą česnaką ir uždengus patroškinkite apie 20 min. Sudėkite nuskustas bei sutarkuotas morkas ir patroškinkite dar apie 15 min., virš mažos ugnies. Tuomet supilkite 1 l vandens, sudėkite lauro lapelius, kubeliais supjaustytas nuskustas bulves ir virkite, kol bulvės bei mėsa išverda. Tuomet sudėkite žirnius, su miltais sumaišytą grietinę ir pavirkite dar apie 15 min. Skanaus.
Autorius: Vita
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
2 vienetai morkų
1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai)
2 vienetai svogūnų
3/4 stiklinės žirnių (šaldyti)
400 gramų kiaulės prandinės
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai acto (vyno)
šiek tiek druskos
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakepinkite susmulkintus svogūnus puode su aliejumi. Suberkite į puodą paprikos miltelius, pipirus, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, supilkite vyno actą, susmulkintą česnaką ir uždengus patroškinkite apie 20 min. Sudėkite nuskustas bei sutarkuotas morkas ir patroškinkite dar apie 15 min., virš mažos ugnies. Tuomet supilkite 1 l vandens, sudėkite lauro lapelius, kubeliais supjaustytas nuskustas bulves ir virkite, kol bulvės bei mėsa išverda. Tuomet sudėkite žirnius, su miltais sumaišytą grietinę ir pavirkite dar apie 15 min. Skanaus.