Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Įmaišykite 4 šaukštus minkšto sviesto, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išminkykite tešlą. Tešlą padėkite 30 min. į šaldytuvą. Po 30 min. iškočiokite tešlą, išpjaukite širdies formą ir dėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Iš likusios tešlos nupinkite ilgą pynę ir ją užklijuokite ant širdies formos blyno kraštų. Į vidurį sudėkite su cukrumi trintas vyšnias (be kauliukų) arba vyšnių uogienę bei pekano riešutus. Kepkite apie 20-25 min. 175 laipsnių temperatūroje. Glaistui sumaišykite 1 šaukštą sviesto su cukraus pudra, vanilės ekstraktu bei pienu ir gauta mase apšlakstykite iškepusią tartą. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2/5 stiklinės cukraus pudros
1/4 stiklinės cukraus (rudasis)
0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti)
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
1 stiklinė vyšnių (trintos su cukrumi)
2 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės kvietinių miltų
4 arbatiniai šaukšteliai pieno
5 valgomieji šaukštai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Įmaišykite 4 šaukštus minkšto sviesto, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išminkykite tešlą. Tešlą padėkite 30 min. į šaldytuvą. Po 30 min. iškočiokite tešlą, išpjaukite širdies formą ir dėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Iš likusios tešlos nupinkite ilgą pynę ir ją užklijuokite ant širdies formos blyno kraštų. Į vidurį sudėkite su cukrumi trintas vyšnias (be kauliukų) arba vyšnių uogienę bei pekano riešutus. Kepkite apie 20-25 min. 175 laipsnių temperatūroje. Glaistui sumaišykite 1 šaukštą sviesto su cukraus pudra, vanilės ekstraktu bei pienu ir gauta mase apšlakstykite iškepusią tartą. Skanaus.