INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek gvazdikėlių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- 2 vienetai morkų
- 3 vienetai svogūnų
- 4 vienetai silkių
- 0.5 stiklinės acto
- 1.5 stiklinės vandens
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išmirkytas silkes perpjauname išilgai ir išimame kaulus. Užviriname vandenį su prieskoniais, sudedame griežinėliais pjaustytas daržoves, pavirinus supilame actą ir atšaldome. Silkę aptepame aliejumi, apdedame marinate virtomis daržovėmis ir svogūnais, susukame ir persmeigiame gvazdikėliu. vyniojant silkės oda tiri būti išorinėje pusėje. Suvyniojus silkę, sudedame ją į gilų dubenį ir užpilame marinatu. Vyniotynių įdaras gali būti rauginti agurkai, grybai.
REKLAMA