INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- 6 vienetai juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 4 vienetai silkių
- 2 valgomieji šaukštai acto
- 100 mililitrų baltojo vyno
- 125 gramai pieno
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų (maltas)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.
REKLAMA