Šiltame vandenyje su cukrumi ištirpinti mieles. Miltus supilti į dubenį, o į jų viduriuką supilti tą skystį, šiek tiek pamaišyti su miltais ir padėti šiltai. Kai pakyla, galima minkyti.
Supilamas aliejus, įberiama druskos, išminkoma ir vėl paliekama šiltai pakilti. Kai pakyla, vėl perminkoma, stalas pabarstomas miltais, ar pašlakstomas aliejumi, voliojamos ilgos apvalios juostos ir supjaustomos į ,,kleckus''.
Kepti apie 45 min., 180 t. Skardą irgi pašlakstyti aliejumi, ar pabarstyti miltais.
Mano mama kepdama kūčiukus nedėdavo aguonų ir, gink dieve, jokio pieno, sviesto, ar kiaušinių. Kadangi aš puoselėju lietuviškas tradicijas tai griežtai laikausi iš prosenelių paveldėto recepto.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
800 gramų kvietinių miltų
300 gramų vandens
šiek tiek druskos
50 gramų aliejaus
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiltame vandenyje su cukrumi ištirpinti mieles. Miltus supilti į dubenį, o į jų viduriuką supilti tą skystį, šiek tiek pamaišyti su miltais ir padėti šiltai. Kai pakyla, galima minkyti.
Supilamas aliejus, įberiama druskos, išminkoma ir vėl paliekama šiltai pakilti. Kai pakyla, vėl perminkoma, stalas pabarstomas miltais, ar pašlakstomas aliejumi, voliojamos ilgos apvalios juostos ir supjaustomos į ,,kleckus''.
Kepti apie 45 min., 180 t. Skardą irgi pašlakstyti aliejumi, ar pabarstyti miltais.
Mano mama kepdama kūčiukus nedėdavo aguonų ir, gink dieve, jokio pieno, sviesto, ar kiaušinių. Kadangi aš puoselėju lietuviškas tradicijas tai griežtai laikausi iš prosenelių paveldėto recepto.