INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tešlai)
- 50 gramų cukraus (įdarui)
- 60 gramų cukraus (tešlai)
- 1 vienetas kiaušinių (baltymai, įdarui)
- 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
- 250 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (įdarui)
- 125 gramai sviesto (tešlai)
- 50 gramų razinų (įdarui)
- 100 gramų riešutų (įdarui)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (tešlai)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai skirtus produktus sudėkite į didelį dubenį ir išminkykite.
Palaikykite tešlą šaldytuvą 1 valandą.
Po to iškočiokite tešlą iki 3 mm storio.
Su stikline ar kita apvalia forma išspauskite iš tešlos rutuliukus.
Ant kiekvieno „blyno“ dėkite įdaro ir užspauskite kraštus, kad įdaras neiškristų.
Įdaras: smulkinti riešutai ir razinos, sumaišytos su cukrumi, apelsinų sultimis ir kiaušinio baltymu, išplaktu iki putų.
Kepkite 15 minučių 200° C laipsnių temperatūros orkaitėje.
Autorius: Elija
REKLAMA