Šiam patiekalui pagaminti užtruksite labai nedaug laiko, o ir skonis bus puikus. Kam patinka razinos, galima įdėti jų. Tik tokiu atveju teks jas pamirkyti minutę verdančiame vandeny prieš sumaišant su varške. Šis receptas puikiai tiks kaip užkandis ant vaišių stalo ar šiaip vakare prie puodelio arbatos ar kavos. Jei neturite elektrinio trintuvo, varškę teks labai gerai išmaišyti šaukštu ir sutrinti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 pakeliai sausainių
- 600 gramų varškės
- 200 gramų sviesto
- 6 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 18
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į dubenį sudėti varškę, supilti lydytą sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilini cukrų. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių.
- Ant medinės lentelės išdėlioti pusę sausainių suformuojant kvadratą arba stačiakampį. Juos aptepti varškės kremu. Ant viršaus uždėti likusius sausainius, lengvai paspaudžiant.
- Skanėstą pridengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą sustingti bent 1-2 valandoms (o dar geriau - nakčiai).
REKLAMA