Karštą vasaros dieną skanu atsigerti šalto pieno su šiais sausainukais.
INGREDIENTAI:
- 250 gramų varškės
- 250 gramų miltai
- 200 gramų sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 0.5 stiklinės vanilinio cukraus
- 2 valgomieji šaukštai cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Minkštą sviestą ištriname su varške. Suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius (miltų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų).
- Minkome tešlą. Baigus minkyti dedame 1 valandai į šaldytuvą.
- Atvėsusią tešlą padaliname į keturias dalis ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą.
- Su stikline išspaudžiame apskritimus.
- Abi apskritimo puses išvoliojame cinamoniniame cukruje ir sulankstome du kartus per pusę.
- Sausainį dar kartą gerai suspaudžiame, nes kepdami gali išsiskleisti ir dar kartą išvoliojame cinamonineme cukruje.
- Kepame 180°C orkaitėje apie 20 minučių, arba kol gražiai paruduoja.
- Atvėsiname. Skanaus :)
REKLAMA