INGREDIENTAI:
- 130 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
- 350 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 250 gramų sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo.
Įmaišyti kiaušinio baltymą, druską ir vanilinį cukrų.
Palaipsniui įmaišyti miltus.
Šiek tiek paminkyti ir, tešlą padalinus į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę bei pašaldyti mažiausiai 1-2 val.
Atšalusią tešlą iškočioti į 2-4 mm storio lakštą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų, vos vos pabarstytų miltais.
Išpjauti 4-5 cm dydžio apskritimus.
Pusėje apskritimų mažomis formelėmis išpjauti viduriukus.
Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 6-8 min.
Ataušusius sausainius aptepti džemu, Nutella ar kuo tik pageidaujate.
Sausainius su išpjautais viduriukais pabarstyti cukraus pudra ir uždėti ant apteptų sausainių.
Skanaus!
Autorius: Jolanta Muniuvienė